Saturday, 4 April 2015

GST


GST
Get
Shaklee
Today

Harini dah 4 April. Maknanya dah 4 hari kite menikmati dan meredhai 6% harga barang yang kita beli hihihi.
Baruni mengalami cery bery selama 5 hari. Tidak tahu punca sebab dalam family saya sorang je kene. Allah nak uji kot sebab dah lama sangat dah sihat. Biar sekali2 ingat Allah ckit dalam sakit.
Ape2pun syukur, orang kata sakit ni menggugurkan dosa2 kecil kan.

Opss berbalik pada cerita tadi. Akibat jarang sakit, dan mengalami sakit dalam satu tempoh siap loya2 macam orang mengandung. P la farmasi beli Pregnancy Test. Ok 1st membeli sejak GST, harga biasa RM10 dah naik RM10.60. Bagi orang lain maybe rasa RM0.60 tu maybe ckitlakan. Tapi bagi saya kalu 1 barang dah naik enam posen..cuba kalu 10 barang bukan RM60 ke. Hishh banyak tu.

Bagi golongan cam kita yang suami isteri bekerja mungkin mampulakan. Yang isteri tidak bekerja dan suami gaji besar pun bukan satu masalah. Tapi bagaimana golongan yang perbelanjaan dok potong sana, potong cni nak berjimat, yang anak ramai yang en.suaminyer buat 2-3kerja dalam 1 masa. Yer saya percaya hari ini ada orang buat 2-3kerja sehari untuk menampung famili.

Ya Allah, serius saya berjumpa dengan seorang customer yang mengalami simptom penyakit macam SLE tapi belomlah sampai SLE katenyer. Akk ni bagitau saya semua anggota keluarga dia dari datuk dan nenek , mak & ayah dia mati cepat sebab pelbagai penyakit. Itu ayat dia yang cakap. Atas faktor itu dia sangat mementingkan kesihatan sejak muda remaja. Saya cadangkan Vivix, katanya bukan dia xnak, tetapi dia xmampu atas komitmen ada anak2 yang masih belajar di kolej2 dan punya seorang bayi hasil perkahwinanan barunya serta suami yang bergaji kecil termasuk dirinya yang bekerja sebagai pembantu klinik. Pengalaman perkahwinan pertama yang gagal dan bekas suami yang tidak bertanggungjawab menyebabkan dia buat 2 kerja dalam satu masa untuk membesarkan anak2 sedikit masa dulu katanya. Saya kagum dengar cerita dia lagi2 bile diaberhu sebut "saya xpercaya ada orang cakap terpaksa jadi pelacur sebab xde pilihan untuk mencari sumber pendapatan". Betulkan apa yang akak ni cakap, banyak sangat keje yang boleh kite buat untuk meneruskan hidup, kalu niat hati nak keje officer memangla payah nak dapat..huhuhu.

Tengok dalam keadaan belum pun ada GST dah ada yang orang yang buat 2-3kerja untuk meneruskan hidup. Belum kita lihat golongan gelandangan di bandar2 besar yang punya gaji RM1K tapi tidak mampu untuk menyewa berikutan kos hidup yang tinggi di bandar. Belum masuk lagi golongan yang meminta sedekah bagi mencari sesuap nasi.

Apa2pun sapelah kita nak pertikaikan apa yang telah ditetapkan pentadbirkan. Daripada dok mengeluh, meratap pun xde sape nak layan. Kita hadapla sambil dalam masa kite kene pikirkan inisiatif yang boleh kita lakukan untuk membantu keluarga kita agar tidak terlalu merasai keperitannya. Alhamdulillah dah terjebak dalam biz Shaklee nipun saya dah cukup syukur, satu jalan yang Allah lorongkan untuk saya membantu suami.

Walaupun saya bekerja bagi saya bisnes part time juga penting, yalah xde kerete kang xleh ke mana, kene beli kereta byr bulan2, pendidikan anak2 pun nak kene pentingkn masa stage kecil lagi, nak antar sekolah terbaik, sekali skala nak juga berjalan ke sana ke mari, dan yang paling penting bukan cari duit untuk diri sendiri je, parents di kampung nak bagi rasa jugak duit kita untuk dapatkan keberkatan serta membalas jasa.

Sedih dan sakit hati bile xmampu nak bagi parents duit bulan2 dulu.  Bukan susah pun buat bisnes skang, sume dihujung jari. Dok skroll fb lama2 boleh, xkan nak cri inisiatif tambah pendapatan xbolehkan. Apa2pun pilihla compony @ organisasi yg well known. Alhamdulillah Shaklee dah 58 tahun uolls. Dah well established, dan produknyer berkualiti dan selamat. Bukan nak overclaimed..tapi saya pengguna & saya jua pengedar. Ramai yang menjual tapi belom tentu dia adalah pengguna. Betul x?

Anda berminat untuk menjadi Ahli Shaklee?
Xtau pasal produk? Xpe ada buku untuk dibaca, ada group untuk dirujuk, ada leader untuk membimbing.
Macamana nak dapat produk? Jangan bimbang kita ada sistem, semuanya online di hujung jari. 
Anda xsempat pos?Xpe Shaklee poskan kepada customer anda.
Bagaimana nak jadi ahli? Wasap saya di 0173737174 dengan mesej "saya nak jadi ahli Shaklee" dan akan berikan langkah2nya.

Jangan tunggu lagi!! Moga ia langkah pertama anda mengubah nasib keluaga anda. Jom!!

13 comments:

  1. MURAH..MURAH..MURAH
    Family Package Murah..
    Jakarta - Bandung jimat
    Jom shoping..
    Jom visit volcano..
    Jom visit Jakarta..

    ⌚๐Ÿ‘”๐Ÿ‘•๐Ÿ‘–๐Ÿ‘—๐Ÿ‘Ÿ๐Ÿ‘’๐Ÿ’ฐ๐Ÿ‘ก

    ● 4 Pax 398RM/pax
    ● 5 Pax 360RM/pax
    ● 6 Pax 328RM/pax
    ● 7 Pax 310RM/Pax

    Pilih suka suka untuk hotel :
    ● Tebu hotel 3*
    ● Fabu hotel 3*
    ● Neo hotel 3*
    ● D'Best hotel pasar baru 3*
    ● Fave Hotel braga 3*
    ● Kembang hotel 3*
    And many more ...

    Package included
    ๐Ÿ”นKereta baru 7 seater
    ๐Ÿ”นSupir,
    ๐Ÿ”นHighway ticket,
    ๐Ÿ”นPetrol,
    ๐Ÿ”นParking,
    ๐Ÿ”นmakan supir 1x
    ๐Ÿ”นBreakfast from hotel
    ๐Ÿ”นDaily mineral water
    ๐Ÿ”นAirport transfer

    Jooom booking sekarang juga...!!!
    Harga bole compare dengan travel lain ...!!!
    ๐Ÿ’„๐Ÿ‘ž๐Ÿ‘Ÿ๐Ÿ‘‘๐Ÿ‘’๐ŸŽฉ๐Ÿ‘–๐Ÿ‘•๐Ÿ‘—

    More detail you can contact us at :
    Primera Trans Bandung
    Whatsapp : +6285318490001
    Gmail : primeratrans@gmail.com
    Path : Primera trans
    Facebook : Primera Trans Bandung

    Happy holiday all๐ŸŽถ๐ŸŽต๐Ÿ“๐Ÿ“๐ŸŽ‰

    ReplyDelete
  2. MURAH..MURAH..MURAH
    Family Package Murah..
    Jakarta - Bandung jimat
    Jom shoping..
    Jom visit volcano..
    Jom visit Jakarta..

    ⌚๐Ÿ‘”๐Ÿ‘•๐Ÿ‘–๐Ÿ‘—๐Ÿ‘Ÿ๐Ÿ‘’๐Ÿ’ฐ๐Ÿ‘ก

    ● 4 Pax 398RM/pax
    ● 5 Pax 360RM/pax
    ● 6 Pax 328RM/pax
    ● 7 Pax 310RM/Pax

    Pilih suka suka untuk hotel :
    ● Tebu hotel 3*
    ● Fabu hotel 3*
    ● Neo hotel 3*
    ● D'Best hotel pasar baru 3*
    ● Fave Hotel braga 3*
    ● Kembang hotel 3*
    And many more ...

    Package included
    ๐Ÿ”นKereta baru 7 seater
    ๐Ÿ”นSupir,
    ๐Ÿ”นHighway ticket,
    ๐Ÿ”นPetrol,
    ๐Ÿ”นParking,
    ๐Ÿ”นmakan supir 1x
    ๐Ÿ”นBreakfast from hotel
    ๐Ÿ”นDaily mineral water
    ๐Ÿ”นAirport transfer

    Jooom booking sekarang juga...!!!
    Harga bole compare dengan travel lain ...!!!
    ๐Ÿ’„๐Ÿ‘ž๐Ÿ‘Ÿ๐Ÿ‘‘๐Ÿ‘’๐ŸŽฉ๐Ÿ‘–๐Ÿ‘•๐Ÿ‘—

    More detail you can contact us at :
    Primera Trans Bandung
    Whatsapp : +6285318490001
    Gmail : primeratrans@gmail.com
    Path : Primera trans
    Facebook : Primera Trans Bandung

    Happy holiday all๐ŸŽถ๐ŸŽต๐Ÿ“๐Ÿ“๐ŸŽ‰

    ReplyDelete
  3. Greeting traveler..
    Get our promotion this month with Cheap price but high quality service..
    Get our best price with d best service..
    For ur family holiday..
    ๐Ÿ‘•๐Ÿ‘” ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘˜๐Ÿ‘ก๐Ÿ‘ข๐Ÿ‘š๐Ÿ‘œ๐Ÿ‘’

    ● 4 Person : 478 RM/151 Sgd per person
    ● 5 person : 443 RM/140 Sgd per person
    ● 6 person : 428 RM/135 Sgd per person
    ● 7 person : 411 RM/130 Sgd per person
    ๐Ÿ’ฐ๐Ÿ‘š๐Ÿ‘œ๐Ÿ‘ก๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘˜๐Ÿ‘”๐Ÿ‘–๐Ÿ‘“

    All package included :
    ● Daily transport included driver, petrol, tol, parking,driver meals
    ● Hotel 3 star in town
    ● 3x Lunch 3x Dinner 3x breakast
    ● Entrance ticket to sari ater hot spring, begonia flower garden, dusun bamboo, floating market lembang
    ● Daily mineral water

    Interest..?
    Just contact us for cheap price more than this promotion :)

    Whatsapp : +6285318490001
    Email : primeratrans@gmail.com
    Facebook : Primera Trans Bandung
    Website : www.primeratrans.com
    ( under maintenance )

    ReplyDelete
  4. Syariah BogalakonTour Bandoeng ada sedia perkhidmatan supir / fullboard pakej bercuti ke Bandung & Jakarta.

    Ada Beberapa Pakej bercuti, yaitu

    Pakej Gold Executive = supir,hotel,makan & tiket lawatan (per pax)

    Pakej Silver Busines = supir,hotel & makan (per pax)

    Pakej Bronze economic = supir & hotel (per pax)

    Pakej Transport jimat = khidmat supir sahaja (per day)

    Rate sewa Kereta per Day :

    # Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
    Rate: RM 120

    # Toyota Innova / Kia Pregio (8 seat)
    Rate: RM 165

    # Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
    Rate: RM 215

    # Coaster Isuzu Elf Long and hiace commuter (17&19 seat)
    Rate: RM 280

    * Include : minyak, parking fee, tol, driver, toll, driver meal, and free wifi at kereta

    * Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta.

    Sila Tuan dan Puan decide tempat lawatan boleh ikut tentatif program yg sudah di sediakan atau ikut plan sendiri. untuk layanan kami janji akan berikan layanan yg tiptop,keranah,ramah & berbudi bahasa. Our service guaranteed if service tak ok tak payah payment at last day tuh.

    Company kami 100% pemandunya muslim dan tak payah risau about tempat makan yang sedap dan halal pastinya.

    InsyaAlloh sedikit rejeki dari tempahan anda akan disalurkan pada badan amil zakat dan shodaqah tempahan karena company kami company syariah.

    Joom Tempah sekarang juga dan dapatkan special rate dari company kami. InsyaAlloh amanah dan barokah.

    Call
    +62 8724 600 700

    WhatsApp & Line

    +62 81220 375 375

    +62 813 2222 33 00

    Semoga inform yg saya berikan dapat memudahkan urusan anda untuk bercuti ke bandung.

    Terima kasih.
    Wassalam.wrwb.

    ReplyDelete
  5. Syariah BogalakonTour Bandoeng ada sedia perkhidmatan supir / fullboard pakej bercuti ke Bandung & Jakarta.

    Ada Beberapa Pakej bercuti, yaitu

    Pakej Gold Executive = supir,hotel,makan & tiket lawatan (per pax)

    Pakej Silver Busines = supir,hotel & makan (per pax)

    Pakej Bronze economic = supir & hotel (per pax)

    Pakej Transport jimat = khidmat supir sahaja (per day)

    Rate sewa Kereta per Day :

    # Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
    Rate: RM 120

    # Toyota Innova / Kia Pregio (8 seat)
    Rate: RM 165

    # Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
    Rate: RM 215

    # Coaster Isuzu Elf Long and hiace commuter (17&19 seat)
    Rate: RM 280

    * Include : minyak, parking fee, tol, driver, toll, driver meal, and free wifi at kereta

    * Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta.

    Sila Tuan dan Puan decide tempat lawatan boleh ikut tentatif program yg sudah di sediakan atau ikut plan sendiri. untuk layanan kami janji akan berikan layanan yg tiptop,keranah,ramah & berbudi bahasa. Our service guaranteed if service tak ok tak payah payment at last day tuh.

    Company kami 100% pemandunya muslim dan tak payah risau about tempat makan yang sedap dan halal pastinya.

    InsyaAlloh sedikit rejeki dari tempahan anda akan disalurkan pada badan amil zakat dan shodaqah tempahan karena company kami company syariah.

    Joom Tempah sekarang juga dan dapatkan special rate dari company kami. InsyaAlloh amanah dan barokah.

    Call
    +62 8724 600 700

    WhatsApp & Line

    +62 81220 375 375

    +62 813 2222 33 00

    Semoga inform yg saya berikan dapat memudahkan urusan anda untuk bercuti ke bandung.

    Terima kasih.
    Wassalam.wrwb.

    ReplyDelete
  6. Salam ...
    pakej perkhidmatan 4d3n Bandar Bandung (Hotel & pengangkutan) ... Murah Sampai pengsan ....

    Butiran Perjalanan

    hari 1
    > Airport bandung
    > Pasar Baru Membeli belah
    > Studio Trans
    > TokoTiga (Branded Jeans)
    > Factory outlet
    > Makan malam

    Hari ke-2
    > Gunung Tangkuban Perahu
    > Grafika Cikole
    > Petik Strawberry
    >Luwak caffe
    > Naik kuda deranch
    > Floating market
    > Farhm House
    > Dusun Bambu{Cadangan}
    > Kampung daun {Cadangan}
    > Rumah mode
    > Cihampelas Jeans Pusat
    > Paris van java
    > Makan malam

    hari 3
    > Kawah putih
    > Valley Hot Spring
    > Kulit Cibaduyut
    > Afrika Asia
    > Tebing keraton (Cadangan)
    > Kartika sari
    > Makan malam

    day4
    > Keluar Hotel bandung
    > Airport Bandung

    syarat dan Syarat

    * Jumlah harga Seorang Adalah
    395rm per orang jika 2 orang
    330rm per orang jika 3 orang
    285rm per orang jika 4 orang
    250rm per orang jika 5 orang
    235rm per orang jika 6 orang

    -1 Bilik muat 2 orang tidak di join sehingga Selesa Sangat, semasa 4hari 3malam.
    -Termasuk sarapan pagi bufet.

    Hotel Bandar bandung Adalah

    #Hotel 3star bajet #

    -Dpalma
    -Hyper inn
    -Vio Cihampelas
    -Summit Siliwangi
    -Raffles home

    > Tidak termasuk makan tengah hari dan makan malam

    > Tidak termasuk kos tiket lawatan per kereta atau perorang di Tempat lawatan dengan itenerary.

    Sila Tuan / Puan memutuskan Tempat lawatan boleh Ikut tentatif Program yang Sudah di sediakan ATAU Ikut rancangan Sendiri.

    Untuk Perkhidmatan Kami Janji akan berikan PERKHIDMATAN yang tiptop,Baik,Ramah & bahasa berbudi.

    Syarikat Kami 100% pemandunya muslim Dan tidak payah Risau Mencari Tempat Makan Yang sedap Dan pastinya halal.

    Joom Tempah Sekarang dan dapatkan harga istimewa Dari Syarikat Kami.
    InsyaAlloh amanah dan barokah.

    panggilan
    +62 878 24 600 700

    WhatsApp
    +62 81 220 375 375

    bogalakontour@gmail.com
    bogalakontour@yahoo.com

    www.bogalakontour.com
    www.sewakeretamurahbandung.com

    Semoga maklumat Yang Saya berikan memudahkan urusan anda untuk bercuti ke bandung.
    Terima kasih.
    Wassalam ... wr..wb.

    ReplyDelete
  7. Salam ...
    pakej perkhidmatan 4d3n Bandar Bandung (Hotel & pengangkutan) ... Murah Sampai pengsan ....

    Butiran Perjalanan

    hari 1
    > Airport bandung
    > Pasar Baru Membeli belah
    > Studio Trans
    > TokoTiga (Branded Jeans)
    > Factory outlet
    > Makan malam

    Hari ke-2
    > Gunung Tangkuban Perahu
    > Grafika Cikole
    > Petik Strawberry
    >Luwak caffe
    > Naik kuda deranch
    > Floating market
    > Farhm House
    > Dusun Bambu{Cadangan}
    > Kampung daun {Cadangan}
    > Rumah mode
    > Cihampelas Jeans Pusat
    > Paris van java
    > Makan malam

    hari 3
    > Kawah putih
    > Valley Hot Spring
    > Kulit Cibaduyut
    > Afrika Asia
    > Tebing keraton (Cadangan)
    > Kartika sari
    > Makan malam

    day4
    > Keluar Hotel bandung
    > Airport Bandung

    syarat dan Syarat

    * Jumlah harga Seorang Adalah
    395rm per orang jika 2 orang
    330rm per orang jika 3 orang
    285rm per orang jika 4 orang
    250rm per orang jika 5 orang
    235rm per orang jika 6 orang

    -1 Bilik muat 2 orang tidak di join sehingga Selesa Sangat, semasa 4hari 3malam.
    -Termasuk sarapan pagi bufet.

    Hotel Bandar bandung Adalah

    #Hotel 3star bajet #

    -Dpalma
    -Hyper inn
    -Vio Cihampelas
    -Summit Siliwangi
    -Raffles home

    > Tidak termasuk makan tengah hari dan makan malam

    > Tidak termasuk kos tiket lawatan per kereta atau perorang di Tempat lawatan dengan itenerary.

    Sila Tuan / Puan memutuskan Tempat lawatan boleh Ikut tentatif Program yang Sudah di sediakan ATAU Ikut rancangan Sendiri.

    Untuk Perkhidmatan Kami Janji akan berikan PERKHIDMATAN yang tiptop,Baik,Ramah & bahasa berbudi.

    Syarikat Kami 100% pemandunya muslim Dan tidak payah Risau Mencari Tempat Makan Yang sedap Dan pastinya halal.

    Joom Tempah Sekarang dan dapatkan harga istimewa Dari Syarikat Kami.
    InsyaAlloh amanah dan barokah.

    panggilan
    +62 878 24 600 700

    WhatsApp
    +62 81 220 375 375

    bogalakontour@gmail.com
    bogalakontour@yahoo.com

    www.bogalakontour.com
    www.sewakeretamurahbandung.com

    Semoga maklumat Yang Saya berikan memudahkan urusan anda untuk bercuti ke bandung.
    Terima kasih.
    Wassalam ... wr..wb.

    ReplyDelete
  8. Assalam / Salam sejahtera Tuan,puan,abang dan kakak.
    Perkenalkan nama saya YUDHA dari syarikat travel agent KUSUKA BANDUNG , Kami ada menyediakan perkhidmatan
    Supir / harga pakej bercuti ke bandung.

    Pakej bercuti
    Pakej 1 = Supir,Hotel,Makanan dan tiket lawatan [Per pax]
    pakej 2 = Supir,Hotel dan makanan [per pax]
    pakej 3 = supir dan hotel [per pax]
    paket 4 = Khidmat supir sahaja [per day]
    Harga sewa Kereta per Day :
    # Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]
    Rate: IDR 380.000
    # Toyota Innova/ Kia Pergio [7-10 seat]
    Rate: IDR 550.000
    # Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]
    Rate: IDR 600.000
    # Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]
    Rate: IDR 800.000
    # Toyota Hiace Commuter [15 seat]
    Rate: IDR 850.000
    *Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
    *Exclude : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.

    Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yang sudah di sediakan atau ikut plan sendiri.
    Harga yang kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat dan berbaloi.

    Bila berminat boleh berurusan dengan saya melalui :
    WhatsApp +6285351350535
    Fb personal : YUDHA BANDOENG
    Email personal : yudha5001@gmail.com
    Fb Syarikat : KUSUKA BANDOENG
    Email syarikat : kusukabandung@gmail.com
    Website : www.kusukabandung.com

    NB : Walaupun promote saya kurang manis dalam perkataan nya, tetapi saya dan team sudah berpengalaman dalam memberikan kepuasan percutian di bandung.
    Jangan tertipu dengan kata manis perkataan, tapi percaya lah dengan kenyataan dari pengalaman kepuasan orang.
    Semoga informasi yang saya berikan dapat memudahkan urusan anda untuk bercuti ke bandung.
    Terima kasih.

    ReplyDelete
  9. Assalam / Salam sejahtera Tuan,puan,abang dan kakak.
    Perkenalkan nama saya YUDHA dari syarikat travel agent KUSUKA BANDUNG , Kami ada menyediakan perkhidmatan
    Supir / harga pakej bercuti ke bandung.

    Pakej bercuti
    Pakej 1 = Supir,Hotel,Makanan dan tiket lawatan [Per pax]
    pakej 2 = Supir,Hotel dan makanan [per pax]
    pakej 3 = supir dan hotel [per pax]
    paket 4 = Khidmat supir sahaja [per day]
    Harga sewa Kereta per Day :
    # Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]
    Rate: IDR 380.000
    # Toyota Innova/ Kia Pergio [7-10 seat]
    Rate: IDR 550.000
    # Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]
    Rate: IDR 600.000
    # Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]
    Rate: IDR 800.000
    # Toyota Hiace Commuter [15 seat]
    Rate: IDR 850.000
    *Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
    *Exclude : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.

    Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yang sudah di sediakan atau ikut plan sendiri.
    Harga yang kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat dan berbaloi.

    Bila berminat boleh berurusan dengan saya melalui :
    WhatsApp +6285351350535
    Fb personal : YUDHA BANDOENG
    Email personal : yudha5001@gmail.com
    Fb Syarikat : KUSUKA BANDOENG
    Email syarikat : kusukabandung@gmail.com
    Website : www.kusukabandung.com

    NB : Walaupun promote saya kurang manis dalam perkataan nya, tetapi saya dan team sudah berpengalaman dalam memberikan kepuasan percutian di bandung.
    Jangan tertipu dengan kata manis perkataan, tapi percaya lah dengan kenyataan dari pengalaman kepuasan orang.
    Semoga informasi yang saya berikan dapat memudahkan urusan anda untuk bercuti ke bandung.
    Terima kasih.

    ReplyDelete
  10. Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang TISNA BANDUNG TRANSPORT selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. TIsna Bandung transport hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Tisna, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. TisnaBandung Transport menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta.
    JOM JOM ke Bandung bersama Tisna, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
    Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Tisna… ;-)
    Dijamin Tisna bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

    Contact Person :
    Mobile Phone : +6285723129752/+6281323761223
    WhatsApp : +6281323761223
    Email : mohdreihan98@gmail.com

    Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Tisna yang tidak berkenan.
    Tisna Bandung Transpor tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
    Wassalam..wr.wb..

    ReplyDelete
  11. Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang REIHAN BANDUNG TRANSPORT selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Reihan Bandung transport hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Reihan, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Reihan Bandung Transport menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta.

    JOM JOM ke Bandung bersama Reihan, dijamin Muraaaah dan puas ^_^

    Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Reihan… ;-)

    Dijamin Reihan bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..



    Harga Sewa Kereta ;



    Rate Kereta per Day :

    # Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)

    Rate: IDR 380.000 or RM 115



    # Toyota Innova / KIA Pregio (8 seat)

    Rate: IDR 520.000 or RM 157



    # Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)

    Rate: IDR 620.000 or RM 182



    # Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat)

    Rate: IDR 840.000 or RM 242



    # Toyota Hiace commuter (12 seat)

    Rate: IDR 850.000 or RM 245



    *Masa sewa : 14 jam (8AM to 10 PM)

    *Include : Kereta,sopir,minyak,parking & Tol



    Contact Person :

    Mobile Phone : +6285723129752/+6281323761223

    WhatsApp : +6281323761223

    Email : mohdreihan98@gmail.com



    Reihan Bandung Transpor tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..

    Wassalam..wr.wb..

    Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tp kami jamin yg terbaek tetap REIHAN BANDUNG TRANSPORT (insha allah) jom jom bercuti di bandung murah jer TERIMAKASIH :)



    Regard



    (REIHAN BANDUNG TRANSPORT

    ReplyDelete
  12. Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang REIHAN BANDUNG TRANSPORT selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Reihan Bandung transport hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Reihan, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Reihan Bandung Transport menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta.

    JOM JOM ke Bandung bersama Reihan, dijamin Muraaaah dan puas ^_^

    Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Reihan… ;-)

    Dijamin Reihan bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..



    Harga Sewa Kereta ;



    Rate Kereta per Day :

    # Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)

    Rate: IDR 380.000 or RM 115



    # Toyota Innova / KIA Pregio (8 seat)

    Rate: IDR 520.000 or RM 157



    # Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)

    Rate: IDR 620.000 or RM 182



    # Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat)

    Rate: IDR 840.000 or RM 242



    # Toyota Hiace commuter (12 seat)

    Rate: IDR 850.000 or RM 245



    *Masa sewa : 14 jam (8AM to 10 PM)

    *Include : Kereta,sopir,minyak,parking & Tol



    Contact Person :

    Mobile Phone : +6285723129752/+6281323761223

    WhatsApp : +6281323761223

    Email : mohdreihan98@gmail.com



    Reihan Bandung Transpor tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..

    Wassalam..wr.wb..

    Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tp kami jamin yg terbaek tetap REIHAN BANDUNG TRANSPORT (insha allah) jom jom bercuti di bandung murah jer TERIMAKASIH :)



    Regard



    (REIHAN BANDUNG TRANSPORT

    ReplyDelete
  13. Salam
    Pakej BAJET MURAH BANDUNG hanya rm220 (included bilik hotel,buffet breakfast and transport).

    butiran perjalanan (boleh tukar)
    Day 1
    >Pasar Baru
    >Toko Tiga (Branded Jeans)
    >depasion factory outlet kain potong
    >rumah kain dan telekung
    >Factory Outlet At Jalan Riau and Dago

    Day 2
    >Tangkuban Parahu Crater
    >floating market Lembang, deranch, taman bunga begonia, pelangi waterfall, the lodge of maribaya, grafika cikole Lembang
    >Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre

    day 3
    >kawah putih crater
    >cibaduyut street area barangan kulit
    >masjid agung bandung, alun2 area and braga area
    >paris van java shopping mall

    Day4
    > Oleh-2 Bandung (cake Lapis, Brownies Amanda, dan Kartika Sari)
    >Airport transfer


    *rate per person :
    RM370 per person if 2 person
    RM295 per person if 3 person
    RM260 per person if 4 person
    RM235 per person if 5 person
    RM230 per person if 6 person
    RM220 pdr person if 7 person

    *rate included
    ~transportation type kereta is toyota avanza or Luxio included = petrol,parking,pemandu,kereta dan high way tiket.
    ~1 room at new hotel berbintang at bandar dimuat 2 person
    ~buffet breakfast

    *rate is not included
    ~lunch and dinner
    ~entrance fee per kereta and entrance fee per person at tempat lawatan


    MAS FATURRAHMAN
    WHATSAPP / CALL / TEXT / TELEGRAM

    +62 8956 0220 4291

    +62 8956 0220 4291


    email & fb
    omegajayatour@gmail.com

    ReplyDelete