Sunday, 18 January 2015

RumAH TeRbALiK di MeLAkA


Ha di Melaka pun ada rumah terbalik tau. Kebetulan ada sorang kawan bagitahu saya pun ajak encik suami pergi melawat tapak..hahahha

Tempat dalam bangunan kedai je, dari luar xnampak pun rekabentuk rumah terbalik. Tapi lebih kepada perabot & aksesori rumah terbalik kot. hihihi

Namanya "Upside Down Gallery",betul-betul bangunannya belakang Hotel Sri Costa. Ni area Menara Tamingsari.



Masa kami pergi tu ada less 10% ,cam promo pembukaan gitu. Panjang jugakla kene beratur.
Masa tu tiket kami kene bayar RM36 untuk 2 dewasa & 1 kanak2. Dewasa RM15 & kanak2 RM6.
Kanak-kanak tinggi kurang daripada 90cm tidak dikenakan bayaran.


Ni detail tempatnya. tapi xdela ghuper gini tiket yang kami dapat, slip kertas biasa jer.


Gambar ni 1st time kami gambar berlima. Sebenarnya rumah ni bukanlah terbalik. Kita belajar skill fotografi gitu, hahahah.
Semua objek/ perabot  ni ada kat syiling, lantai kosong je. Bila kita amik gambar, kita rotate gambar tadi tu kita nampak cam bergayut kat syiling. Sebenarnya kite menapak kt lantai cam biasa je.

Di sini saya kongsikan beberapa 'area' dalam UPSIDE DOWN GALLERY ni. Happy Scroll ;-)


Hello Kitty bilik untuk anak dara


Hahhaha semua dalam peti ais itu palsu ;p


Pakai make up kejap..


Mama nak tengok Boboi ke Spiderman ni!!


Hahaha kalulah ada isi dalam tu..wahahaha



1 comments: