Wednesday, 16 July 2014

Buasir

Sesetengah ibu mengalami buasir ketika dalam pantang. Ini menjadikan ia satu pengalaman ngeri buat si ibu setiap kali mahu ke tandas. Ditambah pula dengan luka bersalin ia memang sesuatu yg memeritkan untuk dilalui.


Sebelum itu, APAKAH BUASIR?

Buasir (piles) ialah sejenis urat simpul (vena varikos) yang berlaku di bahagian dubur, dan ia boleh menyebabkan kesakitan. Terdapat beberapa salur darah lembut di dalam salur dubur. Salur dubur ialah tiub pendek yang menghubungkan rektum dengan dubur (anus). Ia membantu anda mengeluarkan najis dengan cara merembeskan mukus semasa anda membuang air besar.

Salur darah di dalam salur dubur ini boleh membengkak dan terkeluar semasa atau selepas anda membuang air besar. Anda mungkin boleh merasanya sebagai benjolan kecil dan lembut di dalam atau di sekeliling dubur anda.

Simptom-simptom lain yang boleh dikesan adalah:
#Darah merah terang selepas anda membuang air.
#Gatal di sekeliling dubur.
Walaubagaimanapun Shaklee boleh membantu anda dalam mencari penyelesaian masalah buasir anda. Anda mampu membuang dengan lancar tanpa perlu meneran dan mengeluarkan tenaga. Sekaligus ia mampu mengurangkan kesakitan apabila najis bergesel dengan kawasan yang cedera itu.

Alhamdulillah ramai yang da repeat order kerana ia sangat membantu ketika anda berpantang.

Antara produk yang dicadangkan ialah:

Ostematrik Shaklee
# Ia membantu mengurangkan sembelit kerana kandungan mineral yang terkandung membantu dalam pengecutan usus kita sekaligus melancarkan pembuangan air besar.
Zink Complex Shaklee
#Ia dicadangkan sekiranya anda mengalami najis berdarah kerana zink membantu dalam penyembuhan luka.
Omega Guard Shaklee
#Omega Guard Shaklee adalah terbaik dalam pemeliharaan sendi & otot. Ia membantu mengecutkan otot yang membengkak.
ESP Shaklee
# Ia membantu dalam pembentukan sel2 yang baru dan sihat.

Berminat? 
Boleh sms/wasap 0173737174
@pm di fb saya Yatty Abdul Rahim


Vivix Shaklee untuk siapa??



Dapatkan VIViX..promosi bulan Julai..BUY 6 FREE 1..macam2 manfaat lagi folo..

Free membership
Cash back rmXXX
Free delivery


Meningkatkan kualiti kesihatan anda..
Hadiahkan pada ibu ayah @ sendiri minum pun elok..

Sebotol 150ml..minum sesudu teh sehari tahan untuk 2bulan..

Dicadangkan untuk
#pesakit kanser#
#pesakit jantung#
#simptom menapouse#
#diabetes#
#buah pinggang#
#sakit sendi#
#berhenti rokok#
#stroke#
#darah tinggi#
#kecantikan#
#antipenuaan#

Berminat?
Boleh sms/wasap 0173737174
@pm di fb sy Yatty Abdul Rahim

Pengalaman Bersalin


Alhamdulillah telah selamat melahirkan putera ke 3 kami pada 9 Julai 2014 bersamaan 11 Ramadhan tepat jam 3.43pagi. Berat baby 3.35kg. Memang anakku sume berat2. Si abang sulong 3.2kg..si abang no 2 3.4kg. Doc ckp expected berat baby aritu 3.1kg hati da berbunga2..hahaha berangan jela.

Pengalaman indah bagi mereka yang bergelar ibu. Diberikan Allah kesakitan bagi kelahiran normal untuk ketiga2 putera kami..syukur..Sakit itu penghapus dosa, in shaa Allah.

Nama diberi Muhammad Adam Afif. Moga menjadi anak yang soleh dan menyintai jalan Allah in shaa Allah.

Pengalaman pertama melahirkan anak di bulan puasa. Preggy before ni, puasa mesti penuh..kali ni hahaha jenuhla nak mengganti. Moga dipermudahkanNya.


Kali ni juga 1st time saya berpantang sendiri di rumah. Kebiasaan pulang ke kampung, mak yang jaga. Kali ni sebab si abang sudah sekolah dan kebetulan xnak ganggu rutin berpuasa mak di kampung ku redah jela pantang sendiri.
Alhamdulillah sudah seminggu berpantang, suami pun da 2 ari start keje, mampu uruskan semua sendiri. Tapi kalu ada 2 hero tu mau bersilat jugak. Yang memudahkan lagi si abang ke sekolah dan si adik di rumah pengasuh. Jadi dapatla mama berehat semahunya.
Wajib berurut, bertungku dan berbengkung. Tu boleh maintain slim. Jamu2 ke apa 2 minggu pertama xboleh mula ambil lagi, takut baby kuning. Jadi sambung je amalkan suplimen Shaklee yang da ambil dr preggy aritu.

Dalam pantang ni memang saya amalkan
>>ESP (Pemulihan dalaman dan luaran serta penyusuan)
>>ViViX (Pemulihan dalaman & luaran>>suami da puji kulit makin cerah)
>>Zink (Pemulihan luka)
>>Vitamin C (Menggalakkan penghasilan kolagen)
>>Vitamin B (Mengurangkan penat & stress ibu berpantang)
>>Vitalea (multivitamin)
>>Ostematrix (Lawaskan pembuangan & penyusuan)
>>Performance Drink (Imbangi cecair badan & penyusuan)

Target untuk sihat luar dalam..nak fokus pada kulit. da amalkan Vivix Shaklee dekat sebulan. Ingatkan 150ml Vivix ni tahan 2 minggu je. Sendiri makan da sebulan lebih belum habis lagi,,rupa2nya boleh tahan 2 bulan. Bukan banyak pun minum sehari 1 sudu teh je..tupun en. suami da nampak perubahan pada kulit.

Oh yer saya amalkan Vivix masa preggy 36 weeks. alhamdulillah 1st time kontraksi mase nk bersalin tu saya boleh relax lagi,,xsakit. Sampai ada yang bertanya, relax je xnampak sakit. Saya pn pelik tapi tula rezeki saya bersalin kali ni. Tapi kalu da pecah air ketuban tu mmg Allah jela tau kesakitannya.

Apa2pun bersyukur telah selamat melahirkan si kecil  walaupun penerimaan si abang di awalnya cm xleh terima. Si abang ke 2 memang sangat manja dengan mama. Moga keceriaan itu kembali semula.



Monday, 7 July 2014

Vivix Shaklee Tawaran Terhebat!!

Sempena offer terHEBAT Julai ini.. Dapatkan Vivix anda dengan pelbagai ofer menarik daripada Shaklee.




Beli 1 botol Vivix ----> FREE DELIVERY
Beli 2 botol Vivix ---->FREE DELIVERY + FREE MEMBERSHIP +
                                   CASHBACK RMXX
Beli 6 botol Vivix ---->FREE DELIVERY + FREE MEMBERSHIP +
                                   CASHBACK RMXXX + FREE 1 BOTOL VIVIX

Berminat? klik2 je kat sini! @ wasap 0173737174

Vivix Shaklee produk paling HOT abad ini!!

@boleh ke fb Yatty Abdul Rahim

Menghitung Hari Kelahiran

Assallammualaikum..

Berdebar2 menghitung hari utk melahirkan baby ke 3 ni..da start cuti dari Jumaat lepas sebab da turun tanda walaupun due 18 Julai. Arini da 38 minggu 2 hari.. Menanti sakit yang kerap tiba..

Dua permata hati sedia ada..si Abang Muhammad Adam Aqif 4tahun & si Adik Muhammad Adam Asfa 2 tahun..aktif dan lasak.



Dalam dok same arini membilang detik kontraksi..hihihi sempat menyiapkan jahitan sarung tilam & bantal baby..beserta barut dan bedung..Kalu terbesalin awal mmg ingat nak beli je nanti..tp Allah bagi kesempatan lagi menjahit..alhamdulillah.


Mau tempah? hihihi xjual..wat kegunaan baby sendiri je.
Doakan saya selamat melahirkan baby ke 3 yang sihat dan dipermudahkan. Dah kali ke 3 ni confident sikit nk p Hospital lewat..da boleh agak rentak sakitnya..in shaa Allah.

Saturday, 5 July 2014

Vivix Shaklee

Sempena Promo Vivix Shaklee Julai 2014.. Jom kita baca International Testimonial tentang kehebatan produk Shaklee ini.

====================================================================== 
======================================================================
===================================================================== 
====================================================================

=====================================================================

=======================================================================

=======================================================================

=======================================================================

========================================================================

======================================================================

=======================================================================

 ========================================================================
======================================================================

======================================================================

======================================================================

======================================================================

=======================================================================

========================================================================
 
========================================================================
Ingin Order Vivix boleh wasap sy di 0173737174 /pm saya di fb Yatty Abdul Rahim

Boleh juga order secara lansung di web Shaklee dgn klik link di bawah.





Puasa


Berpuasa lebih mudah dengan Mighty 3 Germ Shaklee..

Kandungan Protein ESP Shaklee mampu memberikan TENAGA segera kepada peminum dan ia sangat sesuai diambil oleh ibu-ibu hamil dan menyusukan anak.


ESP Shaklee membekalkan 9 jenis asid amino (rantaian membentuk Protein) yang diperlukan badan dan pada masa yang sama badan kita tidak mampu menghasilkannya sendiri dan perlu diambil daripada diet harian kita.
Apa yang lebih menarik, protein yang membantu memberi TENAGA juga membantu men SERVIS sel2 badan kita menjadikan KULIT lebih Cantik, Penyusuan lebih lancar, lebih cergas menjalani aktiviti harian terutamanya buat ibu yang menapouse dan juga sesuai untuk pesakit DIABETES kerana bacaan Indeks Glisemik yag rendah.

Performance Drink Shaklee adalah minuman isotonik/ energy booster buat atlit-atlit sukan .

Ia terbukti secara klinikal:

Ujian makmal terhadap atlet dengan pencapaian cemerlang menunjukkan yang Performance Shaklee dapat:
• Mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan hidrasi
• Memberikan spektrum elektrolit yang menyeluruh termasuk kalsium dan magnesium
• Memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina.

Dapatkan yang Terbaik, Serlahkah yang Terbaik:

Nutrisi untuk para atlet sukan Shaklee memberikan apa yang tubuh anda perlukan; sebelum, semasa dan selepas latihan, dengan formula yang terbukti secara klinikal dapat membantu anda bertahan lebih baik, berlatih lebih lama dan kembali bertenaga dengan lebih cepat. Jadi ia sangat sesuai diminum satu keluarga ditambah lagi dengan perisa yang pasti disukai kanak-kanak.

Mealshakes Shaklee

Hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga:
• Sarapan segera yang berkhasiat
• Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli
• Hidangan segera untuk para atlet
• Kudapan menarik pada bila-bila masa
• Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium

Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.

Dapatkan segera @0173737174 @ fb Yatty Abdul Rahim

Anda juga boleh order secara terus di web Shaklee dengan klik link di bawah 





Gastrik

Assallammualaikum,

Selamat berhujung minggu, alhamdulillah hari ini 7 Ramadhan bermakna sudah 7 hari kita berpuasa. Syukur, moga ibadah kita diterimaNya dan dipermudahkan kita menjalaninya in shaa Allah.

Di kala bulan puasa ni, kebiasaan penyakit Gastrik akan muncul sebagai penyakit terglamer bulan ini. Ramai  individu mengalami kesukaran berpuasa kerana masalah GASTRIK ini.

Apakah penyakit Gastrik ini?



"Sakit gastrik biasanya digunakan untuk menggambarkan kesakitan atau ketidakselesaan di bahagian atas abdomen. Gejala lain biasanya termasuk pedih ulu hati, kembung, sendawa dan rasa loya, "kata Dr Ling Khoon Lin, Head & Perunding Kanan di Jabatan Gastroenterologi & Hepatologi, Hospital Besar Singapura (SGH), ahli kumpulan SingHealth itu.

Gastrik atau istilah perubatannya, gastritis, adalah sejenis penyakit keradangan pada dinding/pengalas/mukosa perut yang mempunyai rawatan yang efektif. Lazimnya, keradangan berpunca daripada jangkitan bakteria helicobacter pylori (H. pylori) yang turut menjadi penyebab utama kepada kebanyakan ulser perut.

Penyebab Gastrik

Perut meliputi kantung kosong yang berotot terletak di bahagian atas di kiri abdomen, betul-betul di bawah rusuk. Orang dewasa mempunyai perut sepanjang lebih kurang 25 sentimeter dan boleh mengembang untuk menampung sehingga satu gelen makanan dan minuman.

Tisu perut tersusun rapat dan berlipat sesama sendiri seperti kipas semasa perut kosong. Apabila ada makanan, lipatan ini terbuka dan mengembang. Dalam perut inilah makanan diproses dan disimpan sebelum ia dibuang melalui usus. Daripada mulut, makanan perlu melalui saliran makanan yang panjang dan berotot yang dinamakan sebagai esofagus sebelum sampai ke perut. Dinding perut pula ada beberapa lapisan otot yang menggodak makanan sehingga hancur.

Kelenjar pada dinding perut, dalam masa yang sama, merembeskan jus gastrik termasuk enzim dan asid perut bagi membantu mencernakan makanan. Salah satu asid termasuklah asid hidroklorik yang bersifat kakis dan boleh melarutkan besi. Bagaimanapun, kehadiran mukus atau cecair bikarbonat dapat menyeimbangkan paras keasidan dalam perut dan melindungi tisu perut.

Bagaimana Shaklee membantu melegakan masalah Gastrik anda?
===========================================
ESP - ENERGIZING SOY PROTEIN
-----------------------------------------
Merupakan sumber protein unggul daripada kacang soya yang tinggi sifat alkalinya yang dapat meneutralkan keasidan di dalam perut.
Nutrien protein yang terkandung di dalam ESP sangat membantu membina sel-sel badan yang baru bagi menggantikan sel-sel lama yang telah rosak akibat dihakis oleh asid hidroklorik berikutan proses pencernaan makanan.
OSTEMATRIX
----------------
Pesakit gastrik disarankan untuk mengambil susu atau kalsium, kerana ianya bersifat alkali dan mampu meneutralkan asid di dalam perut.



PEPPERMINT GINGER PLUS
---------------------------------
Shaklee Peppermint Ginger Plus mengandungi herba asli pudina, halia, jintan hitam dan jintan manis untuk rasa yang nyaman dan melegakan ketidakselesaan perut.
Pil-pil juga boleh dihancurkan dan dicampur dengan air panas untuk minuman herba semulajadi.

Berminat?
Anda boleh wasap saya @0173737174 @ direct pm ke fb sy Yatty Abdul Rahim

ataupun tanpa hubungi saya anda boleh membeli on9 terus di laman web 




Friday, 4 July 2014

Cadangan Set Berpuasa Cergas guna E-Sell Shaklee

Skang Shaklee sudah ada aplikasi mudah yang boleh digunakan oleh semua pelanggan Shaklee yang belum berdaftar sebagai ahli Shaklee.

Apa maknanya tu?

Walaupun anda bukan ahli Shaklee, anda masih boleh membeli produk Shaklee tanpa melalui pengedar Shaklee menggunakan aplikasi E-Sell ni.


Bulan puasa ni Mighty 3 Gems Set ni memang hot.. sana sini orang bertanya. lebih2 lagi Performance Drink yang da out of stok di beberapa cawangan Shaklee.


Shaklee menawarkan Set Mighty 3 Gems untuk anda bersahur dengan makanan yang lazat dan berkhasiat.

Kebaikan set Berpuasa Cergas ini :



                            ---> Membantu anda berTENAGA sepanjang hari
                            ---> Membantu dalam meningkatkan tahap kepekaan dan penumpuan
                            ---> Memelihara kesihatan secara menyeluruh.

Ok bagaimana mahu membeli dengan mudah tanpa pm/hubungi pengedar anda?

Hanya klik di link ini anda akan terus dibawa ke web rasmi Shaklee untuk bershopping . Selamat mencuba.

                                                         cadanganSetBerpuasaCergas