Saturday, 28 June 2014

Sakit Lutut

Mengalami sakit lutut, sakit sendi yang biasanya sinonim pada mereka yang berusia kerana pelincir sendi yang semakin berkurang mengikut peningkatan umur individu.

Lebih-lebih lagi dalam bulan Ramadhan ini, semua umat islam berebut-rebut mengerjakan ibadah puasa dan bertarawikh di malamnya. Alhamdulillah ia bukanlah adat tetapi tuntutan agama kita.


Tetapi ia menjadi satu kepayahan @ kesukaran kiranya kita mengalami masalah sakit lutut ini. Alternatifnya solat menggunakan kerusi. Tetapi kiranya diberi pilihan untuk solat tanpa menggunakan kerusi bukankah lebih baik dan nikmat yang tiada galang gantinya.

Shaklee menawarkan produk terbaik dalam membantu mengurangkan masalah sendi anda iaitu Advanced Joint Health Shaklee yang membantu anda berjalan dengan lebih baik tanpa bantuan in shaa Allah.

Advanced Joint Health Tablet Shaklee mengandungi
a) Ekstrak Boswellia
b) Ekstrak Jagung
c) Vitamin & lain-lain mineral

Bagaimana 3 bahan utama ini membantu dalam mengurangkan masalah sakit lutut kita?
Jom baca:


Walaubagaimanapun untuk masalah sendi terdapat juga dalam set iaitu Set Sendi Shaklee iaitu tambahan Omega Shaklee dan Ostematrix Shaklee.


Bagaimana pula semua  produk dalam set ini membantu dalam masalah sakit lutut anda?




Jadi apa lagi yang anda tunggu. Jom dapatkan dan dihadiahkan kepada orang tua kita supaya ibadat tarawikh mereka tahun ini dipermudahkanNya.

Hubungi saya segera di 0173737174 @ di fb saya Yatty Abdul Rahim



Puasa Ramadhan

Cepat letih? Kurang fokus di bulan puasa?
Alhamdulillah Shaklee mencadangkan Mighty 3 Gems Set untuk seisi keluarga. Bukan untuk golongan ibu sahaja malah sangat sesuai juga untuk golongan bapa dan anak-anak.
Ia juga sangat digalakkan untuk ibu-ibu yang masih menyusukan anak supaya badan lebih cergas dan bertenaga dan mampu beribadat tanpa mengganggu penyusuan anak anda.


Performance Drink ----> untuk seisi keluarga..boleh tambah ais sewaktu berbuka.

ESP---> untuk Ibu dan Ayah untuk Tenaga berpanjangan dan memperbaiki sel badan kita.

Mealshakes ----> untuk Ibu, Ayah dan anak-anak bagi pelengkap nutrien dan tenaga supaya mampu lebih fokus.



Pengedar Shaklee sah anda ---> Yatty Abdul Rahim

Ramadhan



Assallammualaikum..Esok sekiranya dipanjangkan umur seluruh umat Islam akan menyambut bulan Ramdhan..bulan yang penuh barakoh. Moga kita dipanjangkan untuk bertemu bulan mulia ini, in shaa Allah.

Apakah maksud Puasa?  Jabatan Kemajuan Islam Malaysia.

Puasa dalam bahasa Arab bermaksud meninggalkan. 

Manakala maksud di sisi ahli Feqah ialah 

meninggalkan diri melakukan perkara-perkara yang 

boleh membatalkan puasa iaitu bemula daripada terbit fajar 

hingga terbenamnya matahari dan disertai dengan niat.

“Sesiapa yang berpuasa Ramadhan dengan 
penuh keimanan dan pengharapan, akan diampun 
segala dosa-dosanya yang terdahulu”. 
(Riwayat al-Bukhari dan Muslim)


Moga kita sampai kepada bulan Ramadhan dan diberikan kekuatan untuk beribadat dengan kusyuk serta diterimaNya. In shaa Allah.

Testimoni Vivix & Perokok

Sambil berpuasa & beribadah d bulan Ramadhan..ramai yg target untuk KURUS..alhamdulillah..Allah nak bg dalaman kite berehat sebulan..

Tapi yang paling menarik pn. Isteri pun mencari alternatif untuk en. Suami BERHENTI MEROKOK..
Wow mmg ohsemla..barula namanya isteri sayangkn suami..bulan puasa ni macam pemudahcara gitu, ialah satu kesiangan xboleh merokok kita bawak keseharian, mingguan, bulanan dan terus berhenti.
Untuk keluarga kita juga, untuk kesihatan encik suami dan anak2. Jimat kos hospital kalu sakit nanti dan perbelanjaan harian beli rokok tu boleh wat simpanan untuk masa hadapan kan.


Jom baca testimoni terbaik perokok kita:

Pilihan produk VIVIX SHAKLEE memang terbaik dalam membantu en. Suami BERHENTI MEROKOK..


Apa manfaat Vivix lagi?


 Jom dapatkannya sebelum Ramadhan..in shaa Allah.

Friday, 27 June 2014

Senggugut ??

Anda senggugut / period pain dan mencari penyelesaiannya? 
Alhamdulillah xpayah mintak testimoni jauh2..Adik saya sendiri mengamalkan GLA Complex Shaklee bagi menghilangkan sakit senggugut yang sering dialaminya.

 GLA Complex Shaklee memang terbaik dalam penyelesaian masalah hormon seperti Diabetes dan Menapouse. Sangat dicadangkan kepada mereka yang mengalami PCOS dan berusaha untuk hamil in shaa Allah. 
Jom baca testimoni GLA Complex Shaklee dalam menyelesaikan masalah senggugut.

Ini mesej wasap soal siasat si adik yang makan GLA Complex Shaklee yang cepat sungguh habisnya..hihihi


Saya sewaktu remaja dulu turut mengalami senggugut jugak..kalu berguling-guling tu dah biasa. Tapi masa tu belum kenal Shaklee. Bertuah org skang taip je kt google, macam-macam penyelesaian yang ada. Kalu dulu makan pain killer je. huhuhu memang xelokla bile pain killer dok dlm badan banyak2 boleh menyumbang kepada kerosakan hati dan buah pinggang. Nau'zubillahiminzalik.

Berminat? boleh hubungi saya di 0173737174 @ di fb sy Yatty Abdul Rahim


Wednesday, 25 June 2014

Testimoni Vitamin E Shaklee



Anda bakal pengantin? 

Mahu berseri2 di majlis perkahwinan? 

Di sini saya kongsikan testimoni Vitamin E Shaklee yang da repeat order botol kedua.
Lebih-lebih lagi beliau sedang membuat persediaan naik pelamin September ini, in shaa Allah. 

Anda ingin mencuba? Hubungi sy di 0173737174 @ pm di fb saya Yatty Abdul Rahim










Monday, 23 June 2014

Vivix Shaklee



Vivix Shaklee antara produk terbaik Shaklee sehingga ia digelar Tonik Ajaib. Ia mengandungi 10X lebih kuasa daripada resveratrol  yang bertindak sebagai antioksida.

Antioksida----> Awet muda ----> Antikanser

Lagi apakah kebaikan Vivix Shaklee ini?



Apakah kandungan Vivix Shaklee sehinggakan semua orang mencarinya?
Inilah antara ekstrak tumbuhan yang membantu meningkatkan kuali kesihatan individu sekaligus awet muda.

Bagaimana ia bertindak? Ia bertindak melalui 4 cara iaitu:


1) Ia memperbaiki dan melindungi sel sehingga ke peringkat DNA..wow kebanyakan produk di luar hnya membaiki secara luaran sahaja.

2) Memberi tenaga kepada sel. Tahu x dlm badan kita ada sel & di dalam setiap sel punya satu kilang tenaga yang dikenali sebagai mitokondria. Fungsi Vivix Shaklee meningkatkan kuantiti mitokondria ini supaya badan lebih bertenaga dan sihat. Kesihatan optimum dicapai jika ia diambil bersama CoQHealth Shaklee.

3) Melindungi sel daripada dirosakkan radikal bebas. Radikal bebas ni agen perosak yang merosakkan sel kita sebab tula kita kerap sakit dan kelihatan tua.

4) Vivix juga mengoptimumkan fungsi sel dengan memperlahankan pembentukan AGE protein.

Vivix Shaklee juga antara produk wajib yang dicadangkan pada pesakit kanser dan penyakit kritikal lain.

Di bawah ini adalah 'Cancer Survivor' yang berjaya melawan penyakit dengan amalan Vivix Shaklee bersama produk-produk Shaklee yang lain.


Dan dia kini Master Presidential Law Chu Hian antara orang yang aktif berkongsi kebaikan produk Shaklee.
Bukan itu sahaja terdapat banyak lagi testimoni mengenai kebaikan Vivix Shaklee ini. Jom kita baca :


Ini juga testimoni pesakit Diabetes yang lebih sihat dengan pengambilan Vivix Shaklee.



Yups kita hanya berusaha, selebihnya kita serahkan pada Allah Taala in shaa Allah.

Anda berminta untuk mendapatkan produk Shaklee?
Hubungi segera di talian 0173737174
@ pm di fb saya Yatty Abdul Rahim

ESP Shaklee


Kalu Google search ESP Shaklee antara produk terglamer di carian. Apa maknanya tu?Produk yang hebat dan berkualiti pasti sentiasa dicari.

Kenapa org suka sgt ESP Shaklee ni? xperlu cite org..cite pasal diri sendiri dulu..hihihi..sy mula minum mse preggy ank 2nd sbb xsuke minum susu..kononnya untuk tambahkan Kalsium sbb kaki asyik 'cramp' aje..tp ESP Shaklee masa tu sy rasa xsedap..mmg pure soyala..wpun sy mmg penggemar soya..tapi pure betol..jadi makan kadang2 jer.

Tapi mase dalam pantang..saya memang sarapan pagi dengan milo cicah biskut Jacob's..biskut kering org panggil..setiap hari pagi dan petang..kira tula makanan paling sedap masa dalam pantang. Jadi sebab dah beli kan ESP Shaklee ni, saya pun tambahla 2 scoop ESP samada mase sarapan ataupun minum petang.

Rasanya mmg sedap sangat..so creamy..dan memang saya suka sangat2. Rutin hari2 selepas tu memang saya minum plus saya da order set penyusuan Shaklee masa tu.

Tau apa yang mengujakan masa tu. Susu EBM saya memang meriah. Paling banyak 15 oz bersamaan 3 botol susu 5 oz. Sampai mak saya pun cakap 'banyaknyer susu kau'. Tapi perlula memenuhi demand vs supply. Antaranya

Kerap Direct Feeding
Kerap pam susu
Minum air tidak kurang 3 Liter
Makan makanan berkhasiat
Saya pam susu pagi2 sebelum anak bangun
Saya juga amalkan marmet dan hasilnya memang lebih banyak
Saya pam susu semasa anak minum

Inilah hasilnya selepas 3 bulan pantang.
Lagi satu bila amalkan ESP Shaklee ni masa dalam pantang memang luka cepat baik, badan pun cergas je. Bile jalan laju mulalah mak tegur 'ai pantang belom abes, xpayahla jalan laju2'.
Susah nak act sebagai orang sakit bile kite xsakit..hahahah

Lagi part paling best bile amalkan ESP Shaklee secara konsisten, naik keje kawan tegur pipi lebih berisi (berotot) sebab saya ni memang cengkung sikit tambah plak muka makin cerah katanya. Hahaha saya sendiri pun perasan dan ni mesti keje ESP Shaklee dan Vitamin C Shaklee

ESP ni PROTEIN memang membantu servis & renew sel kulit kita.
Vitamin C Shaklee plak menggalakkan penghasilan kolagen dan sebagai agen antioksida. Tu kulit nampak cerah dan licin. hihihi

Apa lagi yang best ESP Shaklee ni. Hahaha mestilah maintain SLIM plus menyusukan anak lagila cepat berat turun. Xrisau da nak pakai baju2 lama.

Skang saya sedang tunggu hari je nak bersalin memang masih amalkan ESP Shaklee dari awal preggy. Dulu ada beberapa customer bagi feedback yang lepas amik ESP Shaklee masa preggy anak yg kuar tu putih melepak. Samala dengan den.. mak abah xcerah pn, tapi anak cerah..allahua'alam. kebetulan atau suratan hihihi

Berminat dengan produk Shaklee
Sila hubungi 0173737174
@ direct pm di fb saya Yatty Abdul Rahim





Tuesday, 17 June 2014

Vitamin E Shaklee sebagai antioksida


Vitamin E memang glamer di dalam Set Kesuburan Shaklee lebih2 lagi kepada golongan suami.  Vitamin E kalu di kalangan isteri bukan sahaja baik untuk kesuburan tetapi tidak lari daripada kecantikan kulit.

Apabila  suami dan isteri ini mengamalkannya bersama jadilah ia sebagai Vitamin Cinta. Suami sayang isteri hadiahkan pada puan isteri dan sebaliknya.


Tapi tahukah anda Vitamin E merupakan antioksida yang kuat. Agen antioksida  ini melindungi sel kita daripada kerosakan yang dilakukan radikal bebas. Is membantu menyokong fungsi imunisasi badan kita dan sekaligus bertindak sebagai antikanser.

Apa yang lebih istimewa Bulan Jun adalah bulan promo Vitamin E..Beli 6 Percuma 1..rugi kalu anda tidak mengambil kesempatan ini.

Berminat boleh wasap 0173737174 Noorhayati @layari fb saya Yatty Abdul Rahim.









Saturday, 14 June 2014

Pengedar Shaklee Terbesar Melaka

Wah gitu entrynya.. Kamilah Pengedar Shaklee Melaka yang paling popular dan dicari2. Servis kami in shaa Allah tip top dan FREE konsultasi sepanjang anda membeli produk Shaklee dengan kami.

Sekiranya anda mencari stokis Shaklee Melaka, Pengedar Shaklee Melaka ataupun penjual produk Shaklee kamilah pilihan terbaik, in shaa Allah.


ALOR GAJAH
MASJID TANAH
SUNGAI UDANG 
MELAKA TENGAH

      (913045)
(Call/sms/whatsApp) 0173737174
         FB Page :  Azatyvitalove
Facebook    : Azatykids Azaty
                          Yatty Abdul Rahim
Blog:   www.azatyvitalove.com


MASJID TANAH
SUNGAI UDANG 
BUKIT RAMBAI


Ros Hidayu Abdul Rahman (1107256)
0166867984


TELOK MAS
SUNGAI PETAI
LENDU
AYER KEROH
ALOR GAJAH

Mohd Azru Affendi
0193311571
Blog: kedaivitaminoneaffendi



Marnita
0179816465
FB: Perawatan Tradisional Al Munawarrah


SUNGAI RAMBAI, MERLIMAU,
 SERKAM, TELOK MAS, 
SEMABOK, UMBAI


Nurul Farihan Idris (931304)
     0132679147
    FB Page :  Mommyanneshops
Blog: 



UMBAI, ALAI, MERLIMAU, 
TELOK MAS, SERKAM



Asnah samsuri

0129401669

FB: Asnah Samsuri





KRUBONG, MALIM, 
CHENG, AYER KEROH, 
DURIAN TUNGGAL


Nurul Azrin Hashim (931306)
     0162253792
 FB Page : Nurin Supplement
FB: Nu Rin

SUNGAI UDANG, PADANG TEMU, 
SEMABOK, BUKIT RAMBAI, 
KLEBANG, MASJID TANAH



Hamidah
0133352755
PAYA RUMPUT,  REMBIA, 
LENDU, ALOR GAJAH, 
BERTAM, CHENG



Anizai Yahya
0129772719
FB: Ani Za

JASIN
DURIAN TUNGGAL
TANGKAK

Khariani Omar
0197407001
Blog: MommyK intheHouse






Kolestrol



"I kurusla mana ada kolestrol"

"I gemukla mesti byk kolestrol"

Erk btol ke fakta tu?

Xkisahla camna rupa fizikal anda xsemestinya yg kurus xde kolestrol dan yg gemuk banyak kolestrol..semua berbalik pada cara pemakanan kita.

Fakta dalam gambar di atas memang mengejutkan. Lebih 6 Juta rakyat Malaysia mempunyai kandungan kolestrol yang tinggi. Adakah kita sedar kita adalah antaranya?

Apa sebenarnya kolestrol ni?



Kolesterol adalah bahan berlilin yang berasal dari dua sumber: badan dan makanan anda.

Kolesterol boleh membentuk plak di antara lapisan dinding arteri, dan boleh menyebabkan ia tersumbat.

Terdapat dua jenis kolesterol: ". Buruk (LDL)" dan "baik (HDL)" . Kandungan LDL yang tinggi boleh menyebabkan penyakit jantung koronari, serangan jantung atau strok. Adalah penting untuk mengetahui tahap kolesterol dalam darah anda supaya anda dan doktor anda boleh menentukan strategi terbaik untuk mengurangkan risiko tinggi kandungan kolestrol dalam badan.





Kolestrol yang tinggi juga menyumbang kepada penyakit2 yang berikut:



Jadi bagaimana penyelesaiannya?

Baru-baru ini semasa Shaklee National Conference , Shaklee telah melancarkan produk barunya yang membantu kita menyingkirkan kolestrol degil dalam badan secara semulajadi iaitu PHYTOCOL-ST.



Jangan pandang enteng pada pengumpulan KOLESTROL yang tinggi dalam salur darah yang menjadi
punca pada pelbagai penyakit seperti Darah Tinggi dan Stroke. Seperti pepatah bahasa Inggeris:

"Prevention is better than cure"

Tapi kebanyakan masyarakat kita sudah terkena baru nak cari penawar kan. Ok bagaimana PHYTOCOL-ST ini bertindak?



Ia menghalang kolestrol bebas ini daripada memasuki salur darah kita dan menempel sebagai plaq. Sterol dan Stanol daripada PHYTOCOL-ST ini membantu membawa keluar kolestrol daripada usus dan hasilnya hanya dengan melihat keluarnya najis yang berminyak.

Anda berminat untuk mendapatkan produk ini? 
Boleh hubungi saya di no 0173737174 @ di fb saya Yatty Abdul Rahim.



Friday, 13 June 2014

Energy Booster


Cinch Tea Mix Shaklee satu produk glamer dalam set Kurus Shaklee. Tapi bukan kurus sahaja fungsinya tau. Ia juga berfunsi sebagai energy booster kepada pengamalnya. Ia membantu meningkatkan metabolisma tubuh individu.
Anda tahu tak, metabolisma badan yang rendah menyebabkan proses pembakaran lemak berlaku dengan sangat perlahan.
Lambat KURUS ----> Metabolisma badan rendah

Kebetulan pergi Shaklee National Conference baru ni, dapatlah beberapa sachet Cinch Tea Mix ni FREE dari Shaklee. Bagila en. suami minum sebab penat drive dari Melaka ke Sunway plus kene menjaga 2 hero lasak semasa program berlangsung.
Tau ape en. suami cakap??" Okla minum Cinch Tea ni, segar badan dan kurang letih..balik rumah nanti kita bukakla sekotak untuk abang minum."
Wow, terbaik!!! Sebenarnya mak buyong pun nak cuba, tapi lepas bersalin boleh tolong bakar sekali lemak2 degil yang bertepek ni.
Paling best bawak balik kampung bagi mak abah dan abang cuba jugak. boleh minum panas or berais.

Kalau anda yang nak berusaha untuk kurus bolehla tambah dengan Cinch Shakes. Ia memberi rasa kenyang dan menggalakkan pembentukan otot. Xdelah nanti berjaya kurus tapi badan menggeleber plak kan.

Tinggi kandungan OTOT---> Metabolisma badan TINGGI
Metabolisma badan TINGGI---> Proses pembakaran lemak berlaku dengan CEPAT

Ada 3 perisa semuanya. Cafe Latte, Chocolate & Vanila.
Berminat boleh wasa/sms sy 0173737174 @ pm saya di fb Yatty Abdul Rahim




Shaklee National Conference

Masih mood Shaklee National Conference walaupun da beberapa hari lepas berlalu. Banyak kenangan terindah yang terbayang2 lagi di ingatan..hihihi. Ia berlangsung di Sunway Hotel. P Conference siap dapat penginapan percuma 3 hari 2 malam. Rezeki mak buyong jugak, patut lepas 1 tiket je..maknanya penginapan lepas sorang tapi kebetulan dapat roomate yang baik dia bagi kami suami isteri dan anak2 stay bilik 5 star tu..alhamdulillah..syukur.


Selepas 1 cycle (setahun) berbisnes Shaklee..alhamdulillah layak dapat 5 award/pengiktirafan daripada Shaklee. Memang xsangka awalnya..sebab rasa banyak sangat.. tp bile 2 kali Shaklee bagi email lepas revision baru den percaya..hihihi

Hari pertama conference dik kerana cbuk beratur untuk check in dan amik goodies drpd Shaklee terlepas nak amik 1 award. Nasib bek boleh claim semula na.
Hari ke 2 lebih bersedia nek pentas amik award bersama kekasih hati yang sering menyokong jatuh bangun biz ini. Diala biz partner saya dan award ini untuk en. suami juga.
Kebetulan time nak sampai turn nek pentas anak2 tido sempatla abah dan mamanya berdua2an..hihihi
Sambil2 menunggu mama bergambar dengan kengkawan perjuangan.
Malamnya ada eksklusif Dinner lagi..Glitter Nite..tp xde snap gambar makan pn..dok sakan bergambar dengan rakan seperjuangan. Part paling best curi2 bergambar dgn CEO Shaklee Roger Barnett. Apa yg penting gambar itu real..hahaha
Yang bawah ni xreal r..gambar ngan poster je..tp i like..hihihi


Umur Mr. Roger Barnett CEO Shaklee ni lagi setahun nak cukup 50 tahun..tapi memang hensem dan humble. Jeles i..xsabau nak balik telan Vivix Shaklee pastu makan Collagen Powder Shaklee lepas bersalin ni. Sebellum sana sini berkedut kita makan siap2..hihihi
Antara isi goodies yang Shaklee bagi masa di dewan dan suprise di bilik hotel. Nilainya pun da lebih rm250 uolls. Itula antara sebab saya suka sangat join program Shaklee. Macam2 hado orang cakap.
Belum termasuk hadiah yang dapat masa join Treasure Hunt di Sunway Lagoon. Hah ko mak buyong pun join aktiviti cenggini. Nak rebut hadiahla. Daripada 6 kumpulan dapat no. 2. Hadiah mmg cukup lumayan dan nilainya lebih rm400++..hahaha nampak x i da tamak sangat tu..kih3.

Then lepas join treasure barula layan suami & anak2 p makan dan berendam sampai lebam. Dpt tiket FREE dr Shaklee tau masuk Sunway Lagoon xkan nak terus balik kan..hihihi..lepas semua da penat terus bergerak balik kampung ke Kuantan. Memang pengalaman yang menyeronokkan. In shaa Allah taun depan mesti join lagi. Hope lepas international tiket plak mau p ITALy. Percaya sebelum berjaya..In shaa ALLAH.