Tuesday, 22 October 2013

NEKAD SUSUKAN ANAK!!

[NEKAD] mau BF anak 2 tahun !!!

Sangat berbeza NAK & NEKAD!!!
Camna tu..saya NAK susukan anak selama 2 tahun..sy pam cm bese..ble xckup xpela sy campur dgn FM..alhamdulillah & tahniah at least anda masih mahu ank minum susu yg Allah kurniakan..lgpn kte berUSAHA & tidak menyerah..selagi kurniaan ALLAH masih ada..

Saya NEKAD mahu susukan anak..jadi apa yg kite buat??
/ Pam mcm biasa
/ TAPI kerapkan waktu mengepam..org pam sekali dpt 6oz xpe kekerapannya kurang..kite pam dpt 2 oz jd kte tmbhkn kekerapan...sanggup bgn pkul 3pg utk pam susu
/ Bz sgt xsempat..xpela kite CURI masa..cth time g solat kejap ape salah pam kejap..mse drive kt trafik lite blh..kpd yg pandai marmetla..xpandai blh belajar..weekend disiplinkn mse btol2 wat jadual..at least 3jm sekali..wat alarm..paksa diri..
/Cuba apa saje yg org ckp blh tmbh susu..xkisahla suplement ke..sayuran ke..buah2an ke..yg ptg MENCUBA
/Yg ni selalu org lupa..DOA..kite kne percaya kuasa doa..xkisahla doa mse tengah susukn ank ke..doa mse bertahajud mlm ke (lbh afdal)..doa mse wat solat DHUHA ke..(pembuka rezeki)
Kadang kite xsedar ALLAH yg tolong kite..kdg susu kite xbyk pn...tp ALLAH jadikn ank kite seorang yg kuat makan..ALLAH jdkn ank kite yg sanggup tgu kite blik keje utk minum..sebelum tu minum air masak or air madu pn xpe..bg menampung bekalan stok yg kte bekalkan pada pengasuh..
/Jgn mudah putus asa..ALLAH sentiasa bersama kite..in shaa allah..kembali pada NIAT kite..knp NEKAD SUSUKAN ANK..sebab itu SURUHAN ALLAH..kte dapat pahala IBADAH..tiada mknn yg paling berkhasiat dan lengkap selain SUSU IBU..kite mahu anak kite sihat d bawah LINDUNGAN ALLAH..in shaa allah..moga kte semua dpermudahkan menyusukan ank hingga 2 tahun..ameen..






Saturday, 5 October 2013

PROMO OKTOBER KOLAGEN SHAKLEE!!!

BEST!!! BUY 6 FREE 1 KOLAGEN SHAKLEE!!!! FREE 1 COQHEALTH!!! FREE MEMBERSHIP!!!

Wau banyaknya FREE !!! GIFT !!! PERCUMA!!! Sape xnak kan.

Share ngan kawan2 untuk dapatkan Kolagen pada HARGA RUNTUH OKTOBER SHJ!!!

Boleh sms/wasap/line sy laju2 @ 0173737174 kalau mahu lebih banyak FREE ;-)


FREE
FREE MEMBERSHIP

KOLAGEN SHAKLEE MEMANG BEST!!!

Kolagen adalah sekumpulan protein yang menghubungkan dan menyokong tisu badan yang lain, seperti kulit, tulang, saluran darah, tendon, otot, dan tulang rawan. Ia juga menyokong organ-organ dalaman dan juga hadir dalam gigi. Kolagen membentuk 30% daripada 100,000 jenis protein yang wujud di dalam tubuh manusia.


Bermula pada usia 25 tahun, pengeluaran kolagen mula berkurangan, yang juga melambatkan kadar metabolisme di dalam badan. Kekurangan kolagen ini mula menimbulkan masalah-masalah kesihatan berikut:

- Kedutan, garis-garis halus, kulit kendur, uban, dan keguguran rambut
- Tekanan darah tinggi, kehilangan tulang, artritis, rabun jauh
- Aterosklerosis


KENAPA KOLAGEN SHAKLEE MENJADI PILIHAN????

Kolagen Shaklee adalah daripada sisik ikan merah (4000mg)
Saiz kolagennya hanyalah 1000dalton (utk penyerapan unggul dan efek yg segera).

Saiz kolagen yang tinggi bukanlah sebagai kayu ukur yg produk itu adalah terbaik. Saiz kolagen yg besar sangat sukar diserap. Tidak guna menelan berpuluh ribu dalton kolagen yang tempat akhirnya adalah di tandas ;-)
Ia diperbuat dari 7 ramuan khas:

Kolagen ikan: Memberikan kesan elastin, mengekalkan kulit lebih anjal


Ekstrak kulit kerangan: mengandungi glukosamina sbg pelincir sendi, menghidrat mata, & melegakan ketidakselesaan mata


Lactobacillus acidophilus: Meningkatkan penyerapan kolagen

Ekstrak biji Camellia Japonica: Mengandungi acid oleik dan isoflavon. Membekalkan nutrisi dan penghidratan

Ekstrak Pfaffia: Merawat rambut gugur, ketidakseimbangan hormon, dan meningkatkan tenaga batin. Meningkatkan prestasi dan tenaga,

Vitamin C: Menggalakkan pengeluaran kolagen dan menentang radikal bebas.

Vitamin B2,B6: membekalkan tenaga penting dalam proses pengeluaran kolagen didalam sel tubuh.


Pendek kata, ia pilihan tepat bagi saya kerana Shaklee Collagen POwder memberikan keanjalan, penghidratan dan antioksidan... 


BAGAIMANA MEMILIH KOLAGEN ???

  1. Lebih baik pilih dalam bentuk makanan (or cecair) berbanding yg kolagen yg disuntik. Ini utk memastikan sintesis enzim mengoptimumkan serapan ke dlm tubuh badan
  2. Pilih size kolagen sekurang-kurangnya 1000 dalton dan ke bawah. Microfine size mmbantu penyerapan yang baik kerana size ini adalah paling optimum diserap oleh sel, maka setiap kolagen yang di ambil up to 100% diserap dan memberi efect lebih cepat.
  3. Pastikan setiap pemilihan kolagen mempunyai emolient yang unggul dan boleh mengunci kelempaban yang berpanjangan.
  4. Pastikan kolagen mempunyai antioksidaan yang tinggi untuk mengurangkan kesan pra-penuaan
  5. Pastikan supplemen itu mempunyai elemen vitamin B-Complex untuk membantu sintesis atau pembentukan kolagen dari tubuh kita sendiri
  6. Kolagen juga penting utk kekal cantik tapi pastikan ia ada kandungan glucosamine utk kesihatan sendi. (bonus point)
  7. Pastilkan setiap kolagen itu mempunyai bahan yang merangsang pembentukan asid hyaluronic yang memberi kesan kulit lebih tegang kerana ia berfungsi mengikat kolagen dengan serat yang elastin.
  8. Last but not least, pastikan ia selamat dan tidak bertoxin

Sumber : DR WELLNESS